Schone en frisse dekbedden na reiniging

Het bed is een van de meest comfortabele plekken van het huis, en na een lange dag kruipen we dan ook graag onder het donzige dekbed om helemaal tot rust te komen. Natuurlijk is het goed voor de hygiëne om het beddengoed regelmatig te wassen, maar wist u dat ook uw dekbed eens in de zoveel tijd een reinigingsbeurt nodig heeft?

Waarom moeten dekbedden worden gereinigd?

Voor het blote oog is het niet zichtbaar, maar iedere nacht dat u onder uw dekbed slaapt, wordt deze weer ietsje vuiler. Er kunnen dode huidcellen in gaan zitten, en vocht dat vrijkomt door het zweten. Dit kan dan weer schimmels, bacteriën en huisstofmijt aantrekken, wat natuurlijk niet zo prettig is voor uw gezondheid en comfort. Voor een optimale nachtrust kan dit daarom beter worden voorkomen. Het is dan ook een goed idee om uw dekbed regelmatig te laten luchten, en het daarnaast een paar keer per jaar professioneel te laten reinigen. Op deze manier kunt u weer genieten van een heerlijke nachtrust onder een schoon en fris dekbed.

Dekbedden schoonmaken kan niet in een wasmachine

Vaak kiezen mensen ervoor om hun dekbed te wassen in de wasmachine, maar hier zitten veel nadelen aan verbonden. Ten eerste is een dekbed natuurlijk relatief groot, waardoor hij waarschijnlijk niet goed in uw wasmachine en droger past. Maar belangrijker nog; uw dekbed kan niet zo goed tegen schoonmaken in de wasmachine. Wollen dekbedden zullen door het water een beetje gaan opzwellen en vervolgens weer krimpen, waardoor de isolatie van het dekbed verloren gaat. Ook voor donzen dekbedden is het geen goed idee om ze in de wasmachine te wassen; dit komt de veerkracht van uw dekbed namelijk niet ten goede. Om deze redenen is het verstandiger om uw dekbed professioneel te laten reinigen, in plaats van zelf aan de slag te gaan. Laat uw dekbed daarom minimaal twee keer per jaar bij ons stomen, voor heerlijk frisse en schone dekbedden. Zo kunt u er zeker van zijn dat uw dekbed lang meegaat, en dat u kunt genieten van uw nachtrust.

WhatsApp