Dekbedden wassen en lakenpakketen reinigen door Dry Cleaning Ocean

Effectief gezien is het het textiel stuk wat je het meeste gebruikt: jouw dekbed. Iedere nacht slaap je onder hetzelfde dekbed, zonder dit dekbed te wassen. Eigenlijk is het dan ook heel raar dat je een shirtje na een dag al in de was gooit, maar een dekbed soms maandenlang gebruikt zonder het te reinigen. De gemiddelde Nederlander ligt namelijk 8 uur lang onder zijn deken, dat telt dus snel op door de weken en maanden heen.

Maar wist je dat dekbedden heel lastig te wassen zijn? Niet alleen zijn ze groot en onhandig waardoor ze moeilijk in een wasmachine passen, veel dekbedden gaan ook nog eens kapot door een normale wasmachine. Daarom raden wij het altijd aan om een dekbed wassen uit te besteden aan ons, wij hebben namelijk de beschikking over speciale apparatuur om alle soorten dekbedden en lakenpakketten schoon te maken. Meet weten? Lees dan snel verder en neem vrijblijvend contact met ons op.

Dekbed wassen

Als het gaat om dekbedden dan maken we grofweg verschil tussen drie verschillende soorten:
− Donzen dekbedden
− Synthetische dekbedden
− Wollen dekbedden

Ieder van deze soorten heeft een eigen wasmethode. Het kan dan ook desastreuze gevolgen hebben wanneer je ze zelf op de verkeerde manier wast. Wanneer je een dekbed wassen wilt en bijvoorbeeld een wollen dekbed in de wasmachine doet, dan zal deze gaan vervilten en zijn vorm permanent verliezen. Om deze reden mag je deze dus alleen laten behandelen met stoom. Donzen dekbedden raken vaak beschadigd in normale, kleine wasmachines. Daarom heb je hier speciale apparatuur voor nodig om het op een veilige en schone manier te wassen. Want je wil natuurlijk wel weer comfortabel onder je deken kunnen kruipen.

Lakenpakket laten wassen

Naast een dekbed wassen kunnen wij ook een lakenpakket reinigen. Handig als je een gastenkamer hebt, of bijvoorbeeld vaak een kamer of huis verhuurd via een vakantie verhuur site. Wij nemen je in alle gevalen het werk uit handen, we halen namelijk het wasgoed thuis bij jou op, en leveren het weer helemaal droog en schoon bij jou af.

WhatsApp