Alles wat je moet weten over gordijnen wassen

Gordijnen wassen

Het is één van die dingen die je niet vaak controleert: jouw gordijnen. Gordijnen wassen is dan ook een activiteit waar niet veel mensen aan denken. Vragen als “hoe vaak gordijnen wassen?” en “hoe was je eigenlijk gordijnen?” horen wij dan ook meermalen. En juist gordijnen behoeven een speciale behandeling. Omdat lang niet iedereen weet hoe ze gordijnen moet wassen, hebben wij een korte samenvatting gemaakt met alles wat je moet weten over gordijnen wassen.

Hoe vaak gordijnen wassen?

Eigenlijk is dat heel simpel, zodra ze vies en/of gekreukeld zijn. Hoe snel dit gebeurd is afhankelijk van het huishouden. Heb je huisdieren, wordt er af en toe gerookt in het huis of zijn er andere bronnen van vuil? Dan zal je de gordijnen vaker moeten laten wassen dan wanneer deze bronnen niet aanwezig zijn. Een goede tip is om dit bij te houden is om een foto te maken van de gordijnen wanneer ze net nieuw zijn, of net gewassen zijn. Omdat de vuilophoping geleidelijk plaatsvind hebben mensen dit vaak niet zo snel door, maar wanneer ze het verschil kunnen vergelijken wordt het ineens heel makkelijk om te herkennen.

Waarom laat je een gordijn wassen?

Wat niet veel mensen weten is dat gordijnen wassen een hele precieze klus is. Het gaat namelijk om heel kwetsbaar textielmateriaal, dat eigenlijk altijd behandeld moet worden met specialistische apparaten zoals u bij ons vind. Doe je dit niet dan kan het hele gordijn aanzienlijk krimpen, vervormen en verkreukelen. Mochten de gordijnen een speciale verduisterende laag hebben, dan moet het al helemaal met onze specialistisch machines behandeld worden. Want deze stof is extra gevoelig.

Om er voor te zorgen dat uw gordijnen helemaal fris en nieuw zijn na onze behandeling, wassen we ze niet alleen. Ook perzen we ze weer helemaal strak, zodat we weer in volle glorie terug gehangen kunnen worden.

WhatsApp